Václav Upír Krejčí

Režisér, scénárista, spisovatel, dramaturg, herec, komik, zpěvák, spíkr a textař

KONTAKTNÍ PŘEDSTAVENÍ SLOŽENÉ S ETUD - A BUDE LEGRACE



Vystoupení Václava Upíra Krejčího se skládá spíše s estrádnějších etud. Možná lepší přirovnání je, že jsou to kontaktní etudy. To znamená, že děti se aktivně zapojují do hry, jsou doslova vtažené, aby reagovali. 


Balónek


Jak u etudy „Balónek“… Upír dělá hloupého, že něco našel a neví co to je… Děti mu napovídají že balónek on jim nevěří, protože balónky jsou kulatý a tohle je šlupička… Potom mu všichni v sále napovídají co má dělat a on si to pořád plete… Děti mu pomáhají i nafukovat, ale stále se nedaří, až se podaří.


Slepička


Podobně je tomu i u cirkusové pohádky „Slepička Slepína“, která od dětí odkoukala, že se vždy před spaním svlékají a oblékají do pyžama. Slepička se začala před spaním rozlepovat, hlavu, křídla, nohy ale do rána zapomněla jak vypadá a teď má Upír jen torzo a děti napovídají co kam patří. Upír se plete a dává slepičce různé hlavy jiných zvířátek, kozoslepice, kravoslepice, beranoslepice, pesoslepice apod. Nakonec vše dobře dopadne a děti jsou pochválené.


Písničky


Pak s dětmi zpívá písničku, kterou všichni znají (J.Žáček) Byl jeden domeček. A pak si ji společně s dětským divákem zarecituje…


Vtipná kaše


Další etudou je Vaření vtipné kaše… Protože tím se z našich životů vyhání neviditelní smutňáci, kteří dělají smutek. To se vezme velký hrnec (děti naznačují) a měchačkokvrdlačku, do hrnce se dávají různé věci i legrační, např. sluníčko, štípaná pusa, kytička pro hodné lidi, legrační obrázek, Bolka Polívku, atd. Stále se musí míchat, aby se to nepřipálilo, protože to smutňákům chutná. Na závěr ochutnáme, a když jsme dobře vařili, tak se všichni zasmějeme. Děti se vždy smějí a pak zavládne všude dobrá nálada.


+ písničky spojené s taneční soutěží
+ na požádání soutěže atd.